1 - Aanmelden

Graag eerst even bellen

Telefonische aanmelding heeft de voorkeur. Indien geen gehoor dan duidelijk uw naam + telefoonnummer waarop u bereikbaar bent inspreken. U wordt binnen twee dagen teruggebeld, behoudens het weekend of feestdagen. U kunt uiteraard ook gebruik maken van het contactformulier. Dit is beveiligd conform de AVG-wetgeving.

Bellen: 0522-243690

of vul het contactformulier in op deze site.

U kunt dan een afspraak maken voor een kosteloos telefonisch informatiegesprek. Daarin wordt uitgelegd wat ik voor u kan betekenen. Het werken aan problemen vraagt om wederzijds vertrouwen. Na aanmelding volgen twee intakegesprekken en testonderzoek naar uw vragen en problemen. Daarbij wordt gekeken naar klacht, oorzaken, persoon, gezondheidstoestand , privé-/gezin- en werkomstandigheden. Want uit jarenlange ervaring blijkt dat deze vaak samenhangen. Op basis van onderzoek wordt een behandelplan gemaakt en wordt met u besproken hoe de behandeling eruit komt te zien.

Na het telefoongesprek

Nadat u zich hebt aangemeld ontvangt u een brief met de volgende inhoud:

Geachte mevrouw /mijneer ..., beste ....,

hierbij ontvangt u de informatie zoals aangegeven in het telefoongesprek:

  1. Kies je eigen ontspanningspakket (klik voor een pdf)
    de ontspanning betreft aandacht voor de energiehuishouding. Kijk of u 1 à 2 dingen per dag kunt doen die u goed doen. Herstel vitaliteit vergroot de draagkracht. Lichamelijke gevolgen van langdurige spanning doen meer dan we denken. (onbewust)
  2. Anamnese (klik voor een pdf)
    de anamnese is een instrument om een start te maken met uw eigen intake/zelfonderzoek. Doel is een paar vragen per dag uitwerken. Komt u vragen tegen die niet meer aan de orde zijn u kunt ze overslaan. Spanning en stressverschijnselen zijn op te vatten als een alarmreactie. Maak hiervan niet een nieuw probleem, waardoor u nog verder uit uw evenwicht en in de put raakt. Let op wat u zelf wilt en voelt en NU kunt doen. U kunt bevindingen noteren. U kunt schrijven/typen. Niet forceren. Take care. Wat u heeft uitgewerkt kunt u meenemen naar het intakegesprek.

Afspraak intakegesprek staat gepland op (...datum, tijd...)

De praktijk is gevestigd in het nieuwe Gezondheidscentrum Spectrum, voor meer informatie zie website: www.psychologiepraktijkvanhout.nl De wachtruimte wordt aangeduid als "de paarse vleugel".

Als u komt, wilt u dan het volgende meenemen:

  1. een verwijsbrief van uw huisarts
  2. een kopie van een geldig identiteitsbewijs
  3. een kopie van de zorgpas
  4. van beide pasjes ook graag de achterkant kopiëren.

Wilt u een bericht van ontvangst verzenden?

Met dank en groet,
Ricky van Hout
Eerstelijns- + GZ- Psycholoog